My COD4 multiplayer wont run on vista -1 reply

  • 1
  • 2

Please wait...

Caz_1994

I'm too cool to Post

50 XP

19th October 2007

0 Uploads

18 Posts

0 Threads

#1 10 years ago

hi i have just installed vista and my COD4 and can play singleplayer just fine but when i try to play online it starts goes black and ctd's with a message saying iw3mp.exe has stopped working .... i have read that it has something to do with going to control panel and sound and enbaling stereo mix but that isnt on my sound options ... please help :bawl::bawl:




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#2 10 years ago

I have the same problem. I bought a new computer a couple days ago after my old one literraly died, this one so happens to have Vista, I tried changing mssmp3.asi to a bak, didn't work. So can somone help us?




Giz

Massivis Effectivous

116,112 XP

8th May 2002

0 Uploads

9,297 Posts

922 Threads

#3 10 years ago

Have you updated your video drivers and Vista?




Caz_1994

I'm too cool to Post

50 XP

19th October 2007

0 Uploads

18 Posts

0 Threads

#4 10 years ago

I have just tried the mssmp3 thing but didnt work all my drivers a right up to date




AdmiralHocking

I pretend I'm cooler than AzH

50 XP

29th April 2006

0 Uploads

5,252 Posts

0 Threads

#5 10 years ago

What version of Vista are you using, have you turned User Account Control off?




Caz_1994

I'm too cool to Post

50 XP

19th October 2007

0 Uploads

18 Posts

0 Threads

#6 10 years ago

32 bit and i have the only acount so im the administrator




AdmiralHocking

I pretend I'm cooler than AzH

50 XP

29th April 2006

0 Uploads

5,252 Posts

0 Threads

#7 10 years ago

Administrator or not, turn of UAC.

It causes problems by forcing things to save in a Virtual Store rather than the root directory.




Caz_1994

I'm too cool to Post

50 XP

19th October 2007

0 Uploads

18 Posts

0 Threads

#8 10 years ago

Ok i have turned UAC of but it still does not work




AdmiralHocking

I pretend I'm cooler than AzH

50 XP

29th April 2006

0 Uploads

5,252 Posts

0 Threads

#9 10 years ago

Well, I don't know what else to suggest so I googled it.

Many people are having an issue when launching the multiplayer portion of Call of Duty 4.

Tips: Reinstall the game Update your Drivers

There are some issues running CoD 4 Multiplayer on some onboard sound cards. Users with RealTek(TM) onboard sound cards and Windows(R) Vista will need to use Microsoft Audio Drivers 6.0, which can be found at Microsoft Corporation and/or COD4 Windows Vista Audio Drivers Fix. Users with Sigmatel® onboard sound cards need to install all Windows® Vista updates, and the latest Sigmatel drivers from Dell.com.

If you are running the game from a secondary partition, download the latest BIOS updates from your motherboard manufacturer in addition to following the above instructions.

A fix will be posted here once Activision/Infinity Ward releases more info on this error.

Source




Caz_1994

I'm too cool to Post

50 XP

19th October 2007

0 Uploads

18 Posts

0 Threads

#10 10 years ago

Gr8 thnx for the help AdmiralHocking sorted out my sound drivers nd it fixed




  • 1
  • 2