Doom 3 clicking sound -1 reply

Please wait...

J-Wo2001

I'm too cool to Post

50 XP

3rd August 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#1 14 years ago

Hey guys, I'm experiencing a strange clicking sound in Doom 3. It sounds similar to the default IE sound that you hear every time you click on a hyperlink. Only in-game, it seems to happen whenever I move. And no, it's NOT my footsteps, it seems to co-incide with my character's movement but does not happen with EVERY footstep. Maybe only 80% of the time. It's just a little odd and getting a tad annoying! I have an Abit NF7-S so my sound is nForce2. I've installed the latest nForce unified driver 4.27, which installed audio driver v4.21. I tried downgrading the audio driver but that didn't help. I have an Sapphire ATI 9600XT which I tried both overclocked and not, but that didn't help. My CPU is an Athlon XP 2500+ which I have overclocked to 11x200fsb. Haven't tried underclocking yet. Any ideas?




mitc0150

I'm too cool to Post

50 XP

4th August 2004

0 Uploads

3 Posts

0 Threads

#2 14 years ago

It still sounds similar to the footstep problem, because that only happened every now and then too.

I would recommend going to your base data folder for doom 3, then opening the file pak003.pk4 with winzip (after backing it up, to be safe). Go though the directory until you get to sound\ed\player\steps. Delete the offending file, step10.ogg. Then extract step13.ogg to your desktop, rename it step10.ogg, then drag this newly renamed directory/file back into the pk4 file. This is what was suggested by Astrocat on the Planet Doom forums and it worked for me. I really think from what you're describing you are having the same prob. Give it a go, if it doesn't work you'll only have wasted a few minutes.:)