Game Halts on Intro -1 reply

Please wait...

Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#1 13 years ago

Hello, I just purchased Doom 3 yesterday and I loaded it up as well as the ver 1.3 patch and I am having an issue with the game halting mid-way through the intro where the spaceship is landing on mars. I will post my system info if that helps although I am certain I have more than enough of the sys requirments to run the game. I have also tried reloading the game several times and also tried downloading the patch from different sites. :mad: EDIT #1: System Info: Windows XP Home w/SP2 AMD Athlon 2800+ 1022 RAM Directx 9.0c ATI Radeon 9600 XT (driver ver. 6.14.0010.6542) SoundMAX Digital Audio (driver ver. 5.12.0001.3663)




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#2 13 years ago

Having trouble uploading sys info for some reason. Will keep trying. :uhm:




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#3 13 years ago

Well since I can't get the attachment to upload I'll type it in manually... Windows XP Home w/SP2 AMD Athlon 2800+ 1022 RAM Directx 9.0c ATI Radeon 9600 XT (driver ver. 6.14.0010.6542) SoundMAX Digital Audio (driver ver. 5.12.0001.3663)




Gift

unDutchable

50 XP

23rd February 2004

0 Uploads

6,449 Posts

0 Threads

#4 13 years ago

I'm certain it is not your System. Maybe you should try to: - Install the latest drivers (Don't know whether the one you are using is the latest, I use nvidia) - Reinstall the game - Try running the game without the 1.3 Patch and see it is due to the patch it self.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#5 13 years ago

First off, thank you for taking the time to answer my post. Still having the same problem and no luck getting past the first cinematic sequence. I have reinstalled all the drivers for my sound and video cards. They are the most up to date drivers available. I also downloaded the new chipset drivers for my motherboard. I have no other programs installed on my computer at this time, it is virtually CLEAN. I have tried playing Doom 3 without any of the patches installed as well as with patch 1.1 and patch 1.3. I tried loading older drivers for my video and sound cards trying to find something that would click, with no success. I have reloaded the game itself probably a dozen times and the same halt is occuring. I have to say that I am almost fed up with computers and gaming on a PC in general. You are constantly "tweaking" things just to get games to run and it is very time consuming and frustrating. I think I am just going to go buy an XBOX and just buy those games, as I know they will work without any headaches. :( Thanks again