Problems/questions concerning graphics cards/visual issues -1 reply

Please wait...

DarthVedius

I'm too cool to Post

50 XP

4th August 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#1 14 years ago

I was just wondering if anyone else has experienced a problem while playing the game where there are little white and red dots that flash on the screen. I am using a Radeon XT PRO 9800 video card with the new drivers and these dots keep flashing on the screen while playing the game. Just wondering if this was happening to someone else1?:eek:




Fil23

I don't spend enough time here

50 XP

25th July 2004

0 Uploads

25 Posts

0 Threads

#2 14 years ago

Did you overclock the video card?




caliguy

I'm too cool to Post

50 XP

4th August 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#3 14 years ago

DarthVedius: "I was just wondering if anyone else has experienced a problem while playing the game where there are little white and red dots that flash on the screen. I am using a Radeon XT PRO 9800 video card with the new drivers and these dots keep flashing on the screen while playing the game." I am having the same problem sad%20%28frown%29.gif, and using the same video card. My system is not overclocked. Any solutions? Caliguy




Kalatov

The Internet ends at GF

50 XP

12th July 2004

0 Uploads

144 Posts

0 Threads

#4 14 years ago

Is Radeon 9800 one of the best cards to play this game? Maybe u should temper with the settings of the card like changing to "performance" and doing a few disables.

BTW how bad is the problem anyway?




P^B^R

I'm too cool to Post

50 XP

5th August 2004

0 Uploads

2 Posts

0 Threads

#5 14 years ago

Same prob with the dots. Radeon 9800xt 256M, not overclocked, 63'C. Started with Catalyst 4.7, tried the beta 4.9 Doom hotfix, even 4.6 and no change. Updated Directx to 9.0c and no change. Tried turning off VPU and Fast-Write (or something like that) on the vid card as suggested somewhere else, nada. "BTW how bad is the problem anyway?" - haven't played more than 10 seconds.




shizzle

I'm too cool to Post

50 XP

5th August 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#6 14 years ago

im having the same problem :(. theres like 13289123812983129873 white dots bouncing around the screen. -Radeon 9800xt 256 meg- i wanna play! :(




meganerdblue

MegaNerdBlue

50 XP

13th June 2004

0 Uploads

157 Posts

0 Threads

#7 14 years ago

that sucks, obviously the game has compatibilty problems with that video card. do u have an older video card??? maybe a radeon 9700??

BTW anyone know if a radeon 9200 will work? I dont think so. I think 9700 is the cut off right? And the GeForce 5600? No?




GXEden

I'm too cool to Post

50 XP

5th August 2004

0 Uploads

5 Posts

0 Threads

#8 14 years ago

Well this is just great! Upon launching the game, once I reach the iD logo video, I get a slideshow, and on the main menu, it is lagging at around 0.2FPS. I'm pretty much unable to do anything, as the mouse movement itself is lagging to the point it moves after 4-5 seconds or more. Sound plays perfectly though. I've got an AthlonXP 1600+ 1.4GHZ, 512MB RAM, GF3 Ti200 64MB, an 80GB 8MB drive, an SB Live, an LG 16*10*40 CDRW and other less important parts. I can't fathom what is going on. Had installed newest nVidia drivers as well as VIA's Hyperion 4-in-1s for my KT266A chipset. Restarted, let one user open only, with 165MB loaded at startup. Any ideas? Thanks in advance, Ede.




SnuFFeh

50 XP

17th March 2004

0 Uploads

3,884 Posts

0 Threads

#9 14 years ago

Your Graphics Card. :( its very low spec to be playing this game with.




JonRage

I'm too cool to Post

50 XP

5th August 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#10 14 years ago

Im running the Asus 9800XT and I have tried the latest drivers from Asus, The ATI 4.7 and the 4.8's and and latest beta's. I have no trouble with any game I play on my system. I do not over clock and there's is nothing wrong with my video card. It's something that the makers of DOOM3 should address. To say someone is getting red and white dots becuase they are overclocking. Is more of attempt to shift the blame to the other court. Evidently they didnt beta test it on every system. This is not the only forum where people are saying they are having the snowy effect.