FPS just decreased with 10 -1 reply

Please wait...

Sovereign002 VIP Member

Adeptus Moderatus We purge with chain and bolter

105,915 XP

22nd May 2005

0 Uploads

10,044 Posts

0 Threads

#1 11 years ago

I have just instleed a new Nvidea grapics driver on my Pc and after some other tweaks in my oblivion.ini file and some new mods I decided to start gaming again. But it didn't take me long to see my lag had increased (before it had just been a small lag the first minutes I was outside) So i checked my FPS and they have dropped from around a comfortable 20 to a lousy 10, sometimes even lower...:eek: I reinstalled oblivion and the patch, but the effect reamins the same...I guess it's the new driver or something...:confused: Does anybody knows something that may help me?


sovereignwarhammer.jpg



Badha1rday

Nature's best screw up.

132,255 XP

27th July 2005

0 Uploads

12,663 Posts

0 Threads

#2 11 years ago

how high are your graphics set on?if high lower them. turn off bloom and HDR,lower resulution. and turndown anti-aliasing




Sovereign002 VIP Member

Adeptus Moderatus We purge with chain and bolter

105,915 XP

22nd May 2005

0 Uploads

10,044 Posts

0 Threads

#3 11 years ago

I already done everything you said, even before I started this thread... is there any way to find your previous driver, I've looked for the backup file but can't find it, perhaps I don't know the right name.


sovereignwarhammer.jpg



Daracaex

The Dragon

50 XP

22nd July 2006

0 Uploads

169 Posts

0 Threads

#4 11 years ago

You said you adding a few mods when you changed your graphics card. It might be because the mods you introduced are adding scripting that your computer is trying to process, thus slowing it down. My knowledge of computer hardware is minimal, but I think that you may be able to get better performance if you grab a better processor. Other than that, try removing some mods that require some scripting and see what that does.




Sovereign002 VIP Member

Adeptus Moderatus We purge with chain and bolter

105,915 XP

22nd May 2005

0 Uploads

10,044 Posts

0 Threads

#5 11 years ago

At first I thought so too, ut now that I've uninstalled and reinstalled Oblivion and played it again before I put the mods in (I still had their zip-files) the FPS is still around 10, sometimes even lower...:( Is there any way to find a back-up of my previous driver on my comp?


sovereignwarhammer.jpg