FPS Low Software Problem Maybe? -1 reply

Please wait...

Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#1 12 years ago

Here are my system specs. AMD Ahtlon 64 3500+ 2.2Ghz 512Kb L2 Cache 2000Mhz FSB 200 GB Hard Drive 1024MB DDR SDRAM Dual Channle ---TheCard--- PCIE Connect 3D ATI Radeon X700 Pro 256MB GDDRIII OK Fear Recommends a 256 MB Radeon 9800 Pro The X700 Pro is a higher card than the 9800 Pro correct? Well I have to run the game with the graphics turned way down and the resolution at 860x480, If I have it at 1024x768 with the graphics low the frame rates are horrrible!!!! And if i have the resolution up and the graphics up, well that just doesn't work. Do ya'll think I may have a software or hardware conflict? I expected my system to be able to run this game pretty high, but instead I'm barely running it. Please Help!!!!




Spammer1557

Forum Spammer

50 XP

1st November 2003

0 Uploads

164 Posts

0 Threads

#2 12 years ago

If you've patched the game, then theres your problem. I also got lower framerates in the test settings when i used 1.07 or 1.05. Somehow these patches have decreased the performance in the game regardless of your machine

My specs as follows:

AMD Athlon 64 X2 3600+ 2.0 GHz Leadtek PX7900GT 256MB Patriot 1GB DDR2 800 PC6400 Abit KN9 Ultra

I dont know if VU or Sierra is aware of this, but they should fix it. Its been happening since 1.04 or 1.05 i think.




mrbean1112

I post to get attention

50 XP

13th February 2004

0 Uploads

66 Posts

0 Threads

#3 12 years ago

The X700 is not a very good card.. it is about equivelant to the 6600 in Nvidia........ though.. you should be able to run at 1024 no prob... is your's patched?




BrontoX

I just love supercars

50 XP

17th June 2006

0 Uploads

2,143 Posts

0 Threads

#4 12 years ago

Well that's strange why did the patches decrese performance they should be improving them not make them even more incopatible.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#5 12 years ago

I suffer exactly the same problems in m/p and s/p, stalling, crashing back to desktop etc. I dont have any experience of earlier versions only played for 2 months, if it is a patch problem it will be addresed hopefully. Here are my specs. P4 3.4 Ghz 7600 GT 1 Gig Corsair Ram No overclocking Running F.E.A.R. on mostly high settings, 1024 x 768 Average 45 fps CPU Does run fairly hot though, 55 - 60 degrees, hitting 65 sometimes.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#6 12 years ago

huh? I dont have any performance or software probs with fear that's a little bit funny because i read that Spammer1557 has got a 7900gt my PC: AMD Athlon 64 3700+ @ 2.2ghz 2 Geforce 6600GT @ 128mb Abit AN8 Sli Ftal1ty 1.5 gb ram Ageia PhysX P1 Sounblaster X-Fi (no overclocking)

that's completle unreal.... FEAR settings: 1024 x 786 ( is it possible to set it on 1280 x 1024? i can't remember it) computer = maximum graphic = high average fps = 60-80 (somtimes 120)

sometimes i don't understand developer -.-




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#7 12 years ago

I honestly have been having the same problems and I don't know why. It's very strange. Right when I install it it runs fine, smoothly, etc. I shut it down, and from there on out every time I play the video is sluggish like ANYTHING, even if I restart my computer. I even tried those omega drivers for ATI video cards, didn't help. Heres my list of gear: AMD Athlon 2900+ 2.0GHZ 1024(22 if your technical) Ram Radeon X800 GTO AGP 256MB - Drivers are from 8/2/2006 Realtek AC97 Audio No Overclocking As I said above, I did have the omega drivers, I do not anymore. I uninstalled them and got the Catalyst drivers back from ATI.com Game is fully updated. Though I am wondering if it DOES have something to do with my hardward, but still doubt it at the same time. The reason I think this is because everytime when I install something from CD/DVD, or burn something to a CD/DVD - Note I said CD/DVD - my computer gets very slow and I have no clue why. This has been happening all the time since I reformatted my computer last which was about a month ago. Though right when it stops, and I mean right when it stops, its fine. The one biggest reason I can tell its slowing down the computer is because when I go to play songs it makes them very grainy and slow. I do not think that I have a problem with my CD/DVD drive, but hey, anything is possible. Any suggestions with this?