Problem with Sd.Kfz -1 reply

  • 1
  • 2

Please wait...

mt79erGER

I don't spend enough time here

50 XP

15th October 2004

0 Uploads

23 Posts

0 Threads

#1 11 years ago

Hi FHDevs,

i have build a new Sdkfz, used as base the sdkfz 251/2.

The SdKfz 251/22-1 was an PAK40 mounted Gun Carrier for germans, build in 1944 and thats more than 200 times.

As you can see on the screenshot, the front left tyre is missing. As you can see on 2nd screen the tyre is directly under the car.

1st i`ve build my own templates in a seperate folder. After i saw that problem i put the sdkfz 251/22-1 in the sdkfz 251-2 folder. But there`s the same problem. After that i used most of the templates from 251-2 but the problem is the same.

If i open an own undedicated internet server, i can use the car with normal functions, but the tyre is missing. If start the map on an dedicated windows server i have a stunt car. The tyre is 2 metres under the car, it shows a little bit ugly.

I think its nearly the same problem with stug III G wheels which have - sometimes - a wrong position.

I hope that someone can tell me whats happening there. Thanks in advance.

my.php?image=221zr3.jpgmy.php?image=222ky7.jpghttp://img144.imageshack.us/my.php?image=221zr3.jpg

http://img231.imageshack.us/my.php?image=222ky7.jpg




Knoffhoff

I follow teh Moo!

50 XP

20th February 2004

0 Uploads

708 Posts

0 Threads

#2 11 years ago

Are you sure you didn't touch the code of the wheel?




mt79erGER

I don't spend enough time here

50 XP

15th October 2004

0 Uploads

23 Posts

0 Threads

#3 11 years ago

Yeah, i dint touch the Code. Franklin, a member from FHW, checked it also. No mistakes...

I can post the Files if you want.

I think it a bug like you can see on Stug III G. Sometimes at Multiplayer, the left rear wheel is rotated in 90°. If you enter the Stug all is OK...




SacredLizard

Its cupnoodles not cuponoodles

50 XP

23rd April 2004

0 Uploads

918 Posts

0 Threads

#4 11 years ago

Wheel problems are always a pain in the ass, in my opinion. A few things that I suggest you take a look at... If you have been working off of a copy of a .con file, for example if you have a file named "copy of objects.con" in your folders, or if you have any objects.cons with the exact same named objecttemplates, you will face some real problems. Make sure you do not have any duplicate physics.cons or objects.cons anywhere in your mod files. oh, I mean map files. hmm. you are doing this in a map. hmmm. ok, post what you are doing with the objects.con. maybe it won't be that hard. what you should be doing is making an entirely new vehicle, with a new complex, but you can give it the standard sdkfz 251 wheels and engine, etc. all you need to add is the new pco, with which I would assume you are replacing the forward MfG. so post your objects con. You won't need a customized physics.con. I'll assume that you did the weapons.con right.




[nl]Invincible

FH Betatester

50 XP

29th December 2004

0 Uploads

1,437 Posts

0 Threads

#5 11 years ago

Damn I would love to use that vehicle in my maps! Looking great mate :)! I have no id about coding so...




mt79erGER

I don't spend enough time here

50 XP

15th October 2004

0 Uploads

23 Posts

0 Threads

#6 11 years ago

We at FHW are using our own FH Minimod (like FHE, FHT oder WAW), based on FH, using several objects, some new, some modified and some from other mods. (thats the problem why its not public ;) .

I have tried it on different ways. First in an own subfolder called sdkfz251-22. After it didnt work i `ve put it into sdkfz251-2 and used templates from that car.

Here are the codefiles, plz have a look and tell me whats wrong ;) .

BTW: I have no copies or duplicates of con files in mod or map. The sdkfz didnt work on different maps...

http://www.fhw-server.de/downloads/others/SdKfz251-2.rar




SacredLizard

Its cupnoodles not cuponoodles

50 XP

23rd April 2004

0 Uploads

918 Posts

0 Threads

#7 11 years ago

OK, I will have a look tonight, and hopefully have some answers for you. :)




mt79erGER

I don't spend enough time here

50 XP

15th October 2004

0 Uploads

23 Posts

0 Threads

#8 11 years ago

thanks,

btw - the modified pak mount is not in this file, but i hope you can find something.




SacredLizard

Its cupnoodles not cuponoodles

50 XP

23rd April 2004

0 Uploads

918 Posts

0 Threads

#9 11 years ago

OK, sorry for the wait. To me, it looks like you did everything correctly, but were fighting against some mysterious bug or something. I tried various different things and still had the same problem you were having.

Here is what I did:

First, I changed the name of the folder from sdkfz251-2 to sdkfz251Pak so that I could remove the FH sdkfz files... basically I just removed the physics con, and then removed the code for the basic sdkfz from your objects con. this did not solve the problem. so, I just opened the 3dsmax tools that came with the MDT... after saving your vehicle with my mod files... loaded up norwegian resistance and loaded your sdkfz251-22. in max, the truck looked perfect. so I just looked around... exported the vehicle back to my mod and tested it... the wheel is in the right spot... I have no Idea why there was a problem to begin with... seems to me like you did a fine job of coding the truck... but at least it should be fixed. here is the new file:




mt79erGER

I don't spend enough time here

50 XP

15th October 2004

0 Uploads

23 Posts

0 Threads

#10 11 years ago

Hi, thank you for your work.

Well i dont know why this happens... ITs a little bit ugly but now its fixed, because of your help.

If someones wants this car in his map, simple contact me for the meshfiles etc.

Thanks again.

Bye, Gröbel from FHW.




  • 1
  • 2