5.1 Surround issue -1 reply

Please wait...

Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#1 13 years ago

Need help, i have a 5.1 Surround Sound system, all drivers installed... everything is working fine, all games work great with the 5.1 surround sound..... but one

I put half life 2 to 5.1 surround... and only my center speaker works.... so i was like ok w/e then i played doom 3... all speakers worked.... ok... that got a bit weird, so then i played far cry, all speakers worked... so when i went back to half life 2 only the dam center speaker worked..

So in other terms... does anyone know why my 5.1 isnt working on half life 2.... ? its only hl2 that doesnt work... its weird...

now i have a 5.1 system working at 2.1 "sniff"

Logitec Z640 Speakers, There Great AC97 Audio 8 Channel, set to 6 channel ((my dam sig says Audigy, ignore that))

So if anyone can help me out, that would be highly appreciated..




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#2 13 years ago

more than likely it's a driver issue. same thing happens with my AC97 6 channel on board sound. using a GigaByte GA-8IK1100 rev. 2 motherboard. the latest drivers i can use that won't mess up my surround sound are i believe 3.61. Every other one makes my surround sound either not work at all, or not work in some games. if you're using the latest drivers, just step back through the driver versions until you find one that works.




[BT]Brimstone

Livin in the past

50 XP

21st October 2004

0 Uploads

462 Posts

0 Threads

#3 13 years ago

i had the exact sam prob a a few weeks back, with only the center speaker workin, i just got tired of tryin 2 mess with it so i had 2 roll the driver back, it keeps putin on teh Realtek AC'97 Audio on mine so im just leavin it alone fer now




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#4 13 years ago

OMG thx man, thx a lot, i rolled back to the driver i got with the mobo (the cd) and now i have 5.1 surround sound in half life 2,

thx a lot, i appreciate it :D