umm little probelm... ok make that a big problem -1 reply

Please wait...

Titanium669

I'm too cool to Post

50 XP

17th January 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#1 14 years ago

I have the exact same problem, I think.

Details are that when i install the game for the first time, I can play it and it doesnt crash. Once i quit the game and try to load back my saved game or start a new campaing 2 things happen. First the galaxy map loads fine and i dont have any problems. Second and here is the problem, once i enter a mission of battle and that i press Ready, the game crashes to desktop and I have the folowing error.

Unhandled Exception! in Version 1.01 Beta 2 Build 500 SFC3.exe caused an EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION in module d3d8.dll at 001B:02B78309 Im using the beta patch and Direct X 9,0b dont know what the direct X fix is but havent tryed it. If i uninstall the game, delete the folder, restart the comp AND reinstall the game i go in the same cycle. I can play once for as long as i want, including loading saved games I transfered from the old uninstalled game. I havent installed ANY mods whatsoever, and personaly I have never seen a game whit a bug that big go on market. Ive searched in the other forums and no similar problems are posted Xcept whit the mod file. If someone has the answer to my problem id be very greatfull for the help :)




wumpus

I'm too cool to Post

50 XP

20th August 2003

0 Uploads

134 Posts

0 Threads

#2 14 years ago

If you have clean install of game will this happen again ?

And if you install patch you don`t need dx9fix because it`s included in patch and it messes up the game. :type:




JamesBondQ

I'm too cool to Post

50 XP

2nd August 2004

0 Uploads

1 Posts

0 Threads

#3 14 years ago

I had the same proble and had to do to things to fix it.

1.Set screen resolution to 1024 x 768 and color quality to 16-bit 2.I use AVG anti-virus and I had to disable all three virus checks (if don correctly the AVG icon should be grayscale) Hope this works for you!!!




Greenvalv

Trekkie At Large.....

50 XP

26th April 2004

0 Uploads

4,575 Posts

0 Threads

#4 14 years ago

Hey, JamesBondQ, I can see that was your first post, so welcome, but a word of advice-don't revive dead threads, especially since this one was started and ended at the beginning of this year.:D




Bernie_au

I'm too cool to Post

50 XP

31st July 2004

0 Uploads

7 Posts

0 Threads

#5 14 years ago

Titanium 669 I believe ur using patch 1.01 build 500 which is not the latest patch, I would recommend the usual delete everything, new install and use patch 1.01 build 534 Hope it works




FN_lewrbm69

It's Not Easy Being Green

50 XP

10th November 2003

0 Uploads

3,372 Posts

0 Threads

#6 14 years ago

ok ignoring all other post have u got any mods installed. since that will not be compatabul with the missions




Tiamet666

I'm too cool to Post

50 XP

9th August 2004

0 Uploads

3 Posts

0 Threads

#7 14 years ago

first mine problems different from all others posted on this page but i hope some1 can help I start SFC3 and when I start a mission sometimes my shield don't raise and my weapons cycle but stay red:mad: can anyone help because i can't complete the campaign with this