help me please -1 reply

Please wait...

Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#1 13 years ago

Hi I recently purchased another copy of wolfenstien for my roommate to play on, thinking that we both could play on the same server together. However, if Im on a server and she tries to log on to the same one, I get a connection interrupted and then a server disconnected for unknown reasons. Also, then I cant find the server I was on in my favorites or the internet section, while it shows up on hers. any help would be greatly appreciated. Thanks




DEADEYE

Wild west mod of RTCW

50 XP

23rd April 2003

0 Uploads

3,213 Posts

0 Threads

#2 13 years ago

Could you just give us a little more information ..So you both have seperate pc,s am i right .But are in the same room ? http://www.orangesmoothie.com/ here is link for pb.exe windows ... 1.what connection are you both running >? http://gamesdomain.yahoo.com/ase/register here is all seeing eye download if you tell us as much about how you are set up .Iam preety sure .some 1 can help you .Can she find servers of her own on her pc.?..Have you tried the all seeing eye , a gaming tool , That is very good .Eg you can click on what country you are both from. Even find a buddy . have you tried making your own server on your pc..? As that problem can often be punk buster ..Be sure both games have punkbuster enabled..you could try searching google for orange smoothie productions and update your pb by executing pb.exe in your pb folder in your rtcw/pb folder ...need more info please Good luck to you hope i can have helped you :)




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#3 13 years ago

Yeah, thanks for the info. I guess I wasnt too clear earlier, sorry. What Im trying to do is have both of us play together on the same server, at the same time. I play on my desktop, and she has a laptop. We have a dsl connection, and were both jacked into the same router, a linksys 4 port router, NR041. It seems that whenever we both try to log onto the same server, whoever is on the game first will get a connection interrupted and then a server disconnect. The other computer will freeze on the load screen, and not connect. Then the server dissapears from one computer and only shows up on the other. That isnt really the problem because it comes back after around 10 minutes or so. Oh yeah, we both have seperate games, with different cd keys. I have the original, she has the game of the year edition, and both are up to date. I hope that clears things up, and thanks for the advice. Thanks




Deimos

Pierce the Heavens

50 XP

27th January 2003

0 Uploads

9,197 Posts

0 Threads

#4 13 years ago

The only thing I can think of: Are you both patched up to the same patch?

That's an odd problem I have never heard of before. :uhm:




Wims2204

Johnson 06' baby!

50 XP

17th August 2004

0 Uploads

107 Posts

0 Threads

#5 13 years ago

it could be because she has another version of the game. Im not sure though. Never heard of something like that happening before.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#6 13 years ago

We both have the same patch 1.41. I dont think the versions matter, because first I had the original vesion in her computer, just swapped the cd key, and it was doing the same thing. So I tried a clean install and still the same. Ummm could it be something with the ports maybe? I dont really know much about networking and such. Thanks for the help so far




Rudi_alias_Rudi

I want to be like the Admins

50 XP

29th March 2004

0 Uploads

258 Posts

0 Threads

#7 13 years ago

the default outgoing port of RTCW is 27960. So by default your both comps are using the same outgoing port and the server cant distinguish between your both comps because you both got the same public IP too. Normally your router should be smart enough to switch the port for one of your comps - if not try for example for one comp

net_port 28000

I think you cant switch the port in game so do it in commandline or in configfile. After starting RTCW (and the right mod) check with /net_port weather it really uses the different port.




El Dragon

Wild West Mod

50 XP

25th June 2003

0 Uploads

2,523 Posts

0 Threads

#8 13 years ago

give rudi's idea a try I'm thinking that will solve your problems.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#9 13 years ago

OMG you are the best Rudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rock: Yes it worked perfectly. We were both on the same default port. Thanks Rudi and to everyone else. This site is awesome. Keep up the good work Thanks again