Alpha texture problem -1 reply

Please wait...

Greathor

So say we all

50 XP

8th March 2005

0 Uploads

680 Posts

0 Threads

#1 10 years ago

Hey guys, Okay, I have never had this problem before, but I don't seem to be able to join an alpha with its specified texture. Does anyone know of a program to do this? I use TXD workshop but when I select the alpha, it replaces the actual texture. Anyone know why? cheers




peanutbutter

I want to be like the Admins

50 XP

11th May 2006

0 Uploads

228 Posts

0 Threads

#2 10 years ago

Photoshop. Exactly how do you apply alphas ?

I select Channels, duplicate channel, rename it to "Alpha 1" and then adjust the brightness+contrast to my liking.




Dan1025

Adopt, adapt, improve

50 XP

24th February 2007

0 Uploads

1,454 Posts

0 Threads

#3 10 years ago

I use photoshop as well, so I'm not sure how TXD works.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#4 10 years ago

Ok I'm not familer with the program but what I normal do in photoshop is add a 4th channal and copy/paste the light map onto that channel.




F/\}{I´3$

Illiterate? I'm FahreS

50 XP

24th March 2006

0 Uploads

1,230 Posts

0 Threads

#5 10 years ago

Be sure that you switch between "image" and "alpha/mask" at the bottom when you load the textures, and use "mixed view" when you export your texture. Also load bmp files, because then you are sure that these have no alpha channel. And make sure that you have selected "Alpha is used" after double clicking on the 32BPP icon. Hope that helps. If you have an expensive PS version, then do what they said lol




Aelita

ZZZZZzzzzz

50 XP

4th January 2006

0 Uploads

174 Posts

0 Threads

#6 10 years ago

I use paint shop pro




Greathor

So say we all

50 XP

8th March 2005

0 Uploads

680 Posts

0 Threads

#7 10 years ago

Thank you everyone, I have now gotten it to work. I believe this thread may now be closed