Before Admiral's Logs report, it crashes and can't save... -1 reply

Please wait...

STGamer2003

The forums staffers think I'm Cool

50 XP

12th April 2003

0 Uploads

176 Posts

0 Threads

#1 14 years ago

Hello all Gamers,

I've been having a problem(more than once before) with making & logging newly made maps. Here's the problem: I'm just starting up again on some basic 'map editing' skills and I got one that circa around the 'Dominion War' battle scenes from DS9 eps. This map has DS9 and a few plants as well the wormhole. Anyway, the map looks good for a 'beginner' like me and I was able to play on it. Then, as soon the battle is over and I get "You are Victorious"message, [COLOR=DarkRed]it doesn't go to the Admiral's Logs page - [COLOR=DarkOrange][B]it just CRASHES right there! [/COLOR] What is preventing that to view the logs and save them??? What must I do to find out and fix this problem? Please any assistance in this would be GREATFULLY appreciated. :confused:




Captain Steve

Heavy Weapons Specialist

50 XP

23rd May 2003

0 Uploads

184 Posts

0 Threads

#2 14 years ago

i had a similar problem. it was caused by a mislabeled odf file. when i typed in the ship class (for scoring purposes in some odf files) i typed in 'battle' rather than 'battleship'. this is how it should be:

//This is for stat accumulation shipclass = "battleship"

this is one cause of this problem. the other is mistyping the race name that uses the ship such as 'federatin' instead of 'federation'. example of how it should be:

//Race which can build ship & starting race of ship race = "federation"

how these errors could occur and how to find them is beyond me. (i found my errors just by checking files i had modded) i hope this helps.




Haryous

The Internet ends at GF

50 XP

20th November 2003

0 Uploads

118 Posts

0 Threads

#3 14 years ago

i had the same problem with my niagara class, make sure you havent used capital letters in the class label or race name




STGamer2003

The forums staffers think I'm Cool

50 XP

12th April 2003

0 Uploads

176 Posts

0 Threads

#4 14 years ago

Hey guys - thanks for the help. Somehow it's still doing the crashes, but I thinking it could be a faulty planet-file(s) or something of that fact. I'm starting to make it again with some more simple things in and see then. I rechecked DS9 file and I made it a derelict station and some other ships too for this map. Maybe if you may like to see my map, I can send it to anyone for a better look at it. Email me at: [email]zion2001@optonline.net[/email] Again thanks for the tips - tell me more if something comes up?