I have a big problem -1 reply

Please wait...

Stephy

Slightly cooler than a n00b

50 XP

11th November 2006

0 Uploads

40 Posts

0 Threads

#1 8 years ago

I have made a map with a 8th AI player, a romulan warbird. its work normally but... after a minute of playing normaly I have build a shipyard I want to click to build some ships. nothing, I see nothing, no icons, I click on my starbase, construction ships, etc... no icon, I can't give order to my ships or station , I can only control them with my mouse by moving my ships, . I have changing map, another, totally different unmodified same problem, I change race, same problem, freetech, normal tech, ..etc..:mad: I also have this problem in the missions I have this problem in all situation, please help me if you can, I don'T know how to arrange this, I don'T want to reinstal my game, I have a lot of mod (all work perfectly) I don't want to reinstal them all .:confused: thank you




k_merse

Evolution

50 XP

1st October 2007

0 Uploads

637 Posts

0 Threads

#2 8 years ago

Well, that's why you have to make a backup of the game. It looks like your tectree files are modified or damaged, that's why you can't build. Another problem could be that you edited the gui_global.spr file and removed all the icon entries. Check if you hover your mouse over the place of the icons, the information texts show up. If they do, then the problem is in the sprite file and it's the better situation.




Stephy

Slightly cooler than a n00b

50 XP

11th November 2006

0 Uploads

40 Posts

0 Threads

#3 8 years ago

well, I always make backup, but the real problem its because this happen during the game, not after or not at the start of the game, I was able to use the button few second before this happen:S




heavyweaponsguy153

I'm too cool to Post

50 XP

10th May 2010

0 Uploads

9 Posts

0 Threads

#4 8 years ago

i have a problem whenever i clicked on a ship/station it crashed that i took the sound (unit speach) out of the starbase and then it was fine but the other ships still crashed anything?




k_merse

Evolution

50 XP

1st October 2007

0 Uploads

637 Posts

0 Threads

#5 8 years ago

Remove their sounds as well. It's also possible that removing the sound entries will cause CTD as well, if you left the entries in the sip/station ODFs. But I'm not sure about that.