Crash when clicking Repair Button -1 reply

  • 1
  • 2

Please wait...

Tottiboy190

Slightly cooler than a n00b

50 XP

2nd June 2008

0 Uploads

36 Posts

0 Threads

#1 10 years ago

Hello everyone, I have a modded Armada 2, and it worked just fine, but after I've installed midnight universe and play the game, it still works, then I build the Upgrade center. and researched all upgrades. lvl 2 and lvl3. and I see that some ships and stations their shields are lower and not 100%. And I haven't even battled yet. And so I select my ships to send them to the repair yard to make their shields 100%. but when I click on the repair button. The game crashes... I've searched for a sollution to my problem (www.starbase34.net - WELCOME TO STARBASE 34) and these forums. but couldn't find any. so now I'm really desperate. I also couldn't find any faults in my armada 2 install. ( I think it's something with the sprites and/or sounds ) I hope you can help me with this problem. The mods I've installed are. Midnight Universe 2.0 Vanilla Ultimate Patch 1.2.5 Patch 1.1 NanoFX A2 Upgrade Project 1.5 (all of them) A2 Physics project 1.0 Project Blue Phase 1,2,3 Running Lights (By Fahres) Dan1025's Cardassian Ships Achilles Hutet Class Many Federation Ships And many other ships and stations. But they all worked fine. My system specs are Windows Vista Ultimate 32-Bit 4GB RAM Memory EAH 3850 ASUS 512 MB Graphics Card Q6600 Intel Pentium 2.4Ghz Quad I hope you have enough info to help me with my problem.:(




LineBoreal

Annoyingly Precise

50 XP

21st November 2008

0 Uploads

73 Posts

0 Threads

#2 10 years ago

Check your odfs to see if there is a (special) weapon or ordinance called repair.odf. It may be in conflict with another repair.odf found in the Other folder. (The button command for sending ships to a repair yard.)




Tottiboy190

Slightly cooler than a n00b

50 XP

2nd June 2008

0 Uploads

36 Posts

0 Threads

#3 10 years ago

Thanks for your reply, but when I search for a repair.odf There is only one wich is in the commands folder repairBase.odf also in the commands folder repairBeam.odf is in the special weapons folder repairOther.odf is in the commands folder




Tottiboy190

Slightly cooler than a n00b

50 XP

2nd June 2008

0 Uploads

36 Posts

0 Threads

#4 10 years ago

Hmm, I just found out that my game crashes when I click on of the orders, Decomission, Repair, Priority Repair, Explore, Search and Destroy. when I click any of those buttons, my game crashes,, maybe it's easier now to find the bug?




Freyr VIP Member

A2Files Staff

46,876 XP

6th February 2005

11 Uploads

4,275 Posts

0 Threads

#5 10 years ago

your bug is going to be with the sounds played when the event is generated. Try replacing the events.dat file in the root directory with a copy from a stock installation and see is this fixes the problem. (TAKE A BACKUP OF THE FILE FIRST!)

The shield on level 3 upgrade thing is as designed, basicially on researching level3 shields your ships gain 100% extra hit points for the shields and so are reduced to 50% until they recharge. You can notice the reverse if you then lose your L3 shield pod later on in your game; your ships will be at 200% shield strength.




Achilles

I stole fire from the lighter!

50 XP

13th January 2003

0 Uploads

1,596 Posts

0 Threads

#6 10 years ago

hmmm, epic bug you got yourself, looks like it's time for a re-install...

If it helps I don't think MU could do that.




Tottiboy190

Slightly cooler than a n00b

50 XP

2nd June 2008

0 Uploads

36 Posts

0 Threads

#7 10 years ago

Yeh, I don't think it's something with Midnight Universe, but something I screwed up myself T_T And I've already tried to replace the events.dat but still crashes Well. reinstalling it is then, T_T

All those hours of work T_T :P




Tottiboy190

Slightly cooler than a n00b

50 XP

2nd June 2008

0 Uploads

36 Posts

0 Threads

#8 10 years ago

Anyway, Thanks for you help.




Freyr VIP Member

A2Files Staff

46,876 XP

6th February 2005

11 Uploads

4,275 Posts

0 Threads

#9 10 years ago

I wouldn't go for reinstalling at this point.

The problem is that the sound files are not in the location the files are pointing them to. Either the files have been moved or deleted or the files are pointing to the wrong place.

Have you added in your own race? If so, is it only crashing for this race?




Tottiboy190

Slightly cooler than a n00b

50 XP

2nd June 2008

0 Uploads

36 Posts

0 Threads

#10 10 years ago

I have Reinstalled Armada2 in another map, The bugged armada 2 I still have, in case I find the bug. But yes, I have added a few new races, but don't use them, The Vulcan Full race and the Temporal Empire, They both worked fine. But I have removed those from the races.odf And the game is crashing with all races, when I click on one of the Orders.




  • 1
  • 2