trouble with books single player mod 2 -1 reply

  • 1
  • 2

Please wait...

Cptn. H

I don't spend enough time here

50 XP

22nd July 2004

0 Uploads

15 Posts

0 Threads

#1 15 years ago

howdy all, on books single player mod 2, the one that replaces the dauntless with an akira class and the sov with the defiant in single player, every time i get to the part where your supposed to get the sov(the place the defiant should be) it goes to a black screen. ive tried downloading 3 diff defiant files from bcfiles, ive tried 4 fresh installs with every different patch but i cant get it to work. do i need a specific defiant file? whats the deal? need help!




CaptainFish

Captain Of the USS Seaworthy

50 XP

6th July 2003

0 Uploads

887 Posts

0 Threads

#2 15 years ago

I"ve had this problem to. Theres no way to fix this without useing test mode.

Steps 1. Add the cheat for test mode to the bc shortcut on the desktop. 2. Click on the test only botton where quick battle was. 3. Open the episode 3 drop menu start e3m1

that should bypass it for now. Just warning you tho, there might be an error between the battle of the Geronimo and Defiant. if thats the case, do the same thing, just start E3M2




Cptn. H

I don't spend enough time here

50 XP

22nd July 2004

0 Uploads

15 Posts

0 Threads

#3 15 years ago

what is the cheat for test mode? cant find it anywhere....




CaptainFish

Captain Of the USS Seaworthy

50 XP

6th July 2003

0 Uploads

887 Posts

0 Threads

#4 15 years ago

right click on the bc shortcut on your desktop, then add -TestMode

"F:\Activision\stbc.exe" -TestMode

Note that mine is not going to be like yours. But just add that outside of the quotes 1 SPACE.




Cptn. H

I don't spend enough time here

50 XP

22nd July 2004

0 Uploads

15 Posts

0 Threads

#5 15 years ago

gah! ok maybe im really bad at this. I input the command line like you said, and then it said fullscreen mode was not supported and i couldnt get into the game, so i uninstalled, deleted my root bc directory, reinstalled, patched with the 1.1 patch, installed the p81 defiant, and books mod 2, and then i input the command line

"C:\Program Files\Activision\Bridge Commander\stbc.exe"-testmode

i also tried inputting testmode without the - in front of it, but now it wont even register as testmode. so now the mod wont work, and i cant get into testmode! ahhh! sanity failing! sos!:0wned:




Cptn. H

I don't spend enough time here

50 XP

22nd July 2004

0 Uploads

15 Posts

0 Threads

#6 15 years ago

ok nevermind, i got into test mode successfully, NOW my new prob is, when i try to skip past the part where it would freeze when your supposed to get the defiant instead of the sov, it freezes anyway. i go to the bridge of the sov, but the crew is all frozen, and the viewscreen is all wonky and the only way to exit the game is ctrl-alt-delete. this is a major bummer. any miracles guys?:0wned:




CaptainFish

Captain Of the USS Seaworthy

50 XP

6th July 2003

0 Uploads

887 Posts

0 Threads

#7 15 years ago

ok, when the bridge is all wonkey and stuff, hit ~ (key above tab) and bring down the consol. if its blank hit enter. Copy everything thats in that box and post it here.




CaptainFish

Captain Of the USS Seaworthy

50 XP

6th July 2003

0 Uploads

887 Posts

0 Threads

#8 15 years ago

WAIT I KNOW YOUR PROBLEM!!!! ITS SUPPOSE TO USE 9 OF NINES DEFIANT NOT P81's!!!!!!!!!!!!!!! THATS IS WHY IT IS NOT WORKING!




Cptn. H

I don't spend enough time here

50 XP

22nd July 2004

0 Uploads

15 Posts

0 Threads

#9 15 years ago

awsome! ok im going to download 9 of 9s defiant and try this out




Cptn. H

I don't spend enough time here

50 XP

22nd July 2004

0 Uploads

15 Posts

0 Threads

#10 15 years ago

gah! alrighty. totally new problem. I downloaded nine of nine's defiant, unzipped it and tried to copy all the script files ect into my bc folder. worked fine, but the ship didnt apear in quickbattle and i havnt bothered trying the actual campaign yet. i then tried using the bcmp to package it and extract it, i made it into a mod pack, and extracted it using bcmi, but the thing still doesnt show up on the ship list, mods and everything else is enabled under mutators. any ideas? and while im at it, has anybody else had this much trouble with a mod before?:mad: :confused: :(




  • 1
  • 2