GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem -1 reply

Please wait...

LordAmirulTheGreat

I'm too cool to Post

50 XP

18th February 2003

0 Uploads

4 Posts

0 Threads

#1 15 years ago

:( MY JK2 Has this problem in it's launcher. It cant launch and it says: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem




Hekx Noxu

Moo.

50 XP

31st October 2002

0 Uploads

67 Posts

0 Threads

#2 15 years ago

Download and install the latest drivers for your graphics / video card.




RaSiN_HeCk

3...2...1... Lets Jam!

50 XP

14th September 2002

0 Uploads

1,091 Posts

0 Threads

#3 15 years ago

I just got all all new PC,

windows 95 and a jacked up pentium 2 didn't help much either




LordAmirulTheGreat

I'm too cool to Post

50 XP

18th February 2003

0 Uploads

4 Posts

0 Threads

#4 15 years ago

Unless I'm very wrong, my whatever-card is a S3 Trio Virge or something like that...Oh, my Padawan is on loose at this site. Beware him. IM WORKING WINDOWS 2000 [EMAIL=IMPERIAL GRAND ADMIRAL]lambda_gordonfreeman@hotmail.com[/EMAIL]




LordAmirulTheGreat

I'm too cool to Post

50 XP

18th February 2003

0 Uploads

4 Posts

0 Threads

#5 15 years ago

JK2: v1.02a win-x86 Mar 4 2002 Initialising zone memory ..... ----- FS_Startup ----- Current search path: E:\GameData\GameData\base\assets1.pk3 (8011 files) E:\GameData\GameData\base\assets0.pk3 (6674 files) E:\GameData\GameData/base

---------------------- 14685 files in pk3 files execing default.cfg couldn't exec jk2config.cfg couldn't exec autoexec.cfg ...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization ------- Skipping check for DirectInput Joystick is not active. ------------------------------------

------- Force Feedback Initialization ------- ...inhibited, not initializing

----- Client Initialization ----- ----- Initializing Renderer ---- ------------------------------- ----- Client Initialization Complete ----- --- Common Initialization Complete --- Working directory: E:\GameData\GameData ----- R_Init ----- Initializing OpenGL subsystem ...initializing QGL ...calling LoadLibrary( 'C:\WINNT\System32\opengl32.dll' ): succeeded ...setting mode 3: 640 480 FS ...WARNING: could not set the given mode (3) ...setting mode 3: 640 480 FS ...using colorsbits of 16 ...calling CDS: ok ...registered window class ...created window@0,0 (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...39 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...39 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) ...shutting down QGL ...unloading OpenGL DLL ----- CL_Shutdown ----- RE_Shutdown( 1 ) ----------------------- GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem




stotto

The Internet ends at GF

50 XP

26th September 2002

0 Uploads

114 Posts

0 Threads

#6 15 years ago

I had that same prob when i was running windows xp, to fix it make sure you have the latest drivers for you video card and go to the opengl website, download opengl from there, rename the opengl in your gamedata directory to opengl.old instead of opengl.dll and put in the new one you have just downloaded. It has been a very long time since I ran into this (almost a year now) so my memory might have gone a little bad lol. Im pretty sure thats what I did. I hope it works for all you dudes. If it doesn't then search the opengl sites for a forums thread that might explain it.