GAH!! EF1 problem!! PLEESE HELP!! -1 reply

Please wait...

NCC1701Z

GF makes me horny

50 XP

17th March 2003

0 Uploads

78 Posts

0 Threads

#1 15 years ago

Hi, all, I have been having this problem for months, and I couldn't find a way to fix it. the problem is when I am loading my holomatch. here it goes..

ST:V HM v1.20 win-x86 Apr 17 2001 ----- FS_Startup ----- Current search path: C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\zzzzzStarfleet.pk3 (77 files) C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\pak2.pk3 (794 files) C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\pak1.pk3 (67 files) C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\pak0.pk3 (19069 files) C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force/baseEF

---------------------- 20007 files in pk3 files execing default.cfg execing hmconfig.cfg couldn't exec autoexec.cfg ...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization ------- Skipping check for DirectInput Joystick is not active. ------------------------------------ ----- Client Initialization ----- ----- Initializing Renderer ---- ------------------------------- ----- R_Init ----- Initializing OpenGL subsystem ...initializing QGL ...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded ...setting mode 3: 640 480 FS ...using desktop display depth of 32 ...calling CDS: ok ...registered window class ...created window@0,0 (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) ...setting mode 3: 640 480 FS ...using colorsbits of 16 ...calling CDS: ok ...created window@0,0 (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) ...shutting down QGL ...unloading OpenGL DLL ...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver ...initializing QGL ...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available ...shutting down QGL ----- CL_Shutdown ----- RE_Shutdown( 1 ) ----------------------- GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

But, my single player works perfectly... My computer is a little out of date, but i will write the specs down..

750 MHz Windows XP 192 MB if RAM 32 MB of video RAM Video card NVIDIA RIVA TNT Model 64

Even it meets all the requirments in EF, I still can't load it. It worked fine with Windows 98, but I can't do that in XP.. HELP!!! Or, please e-mail me at [email]paxchoica@yahoo.com[/email] Thank you in advance..




KevinOfVulcan

Double Helix Fleet Admiral

50 XP

23rd June 2003

0 Uploads

24 Posts

0 Threads

#2 15 years ago

WHAT?




liamchadwick

Slightly cooler than a n00b

50 XP

25th June 2003

0 Uploads

41 Posts

0 Threads

#3 15 years ago

Hi

I had the same problem the very first time i got EF1. The problem is your graphics card, or at least the drivers you are using with it dont support openGL 100%. The card obviously supports it to be able to run the single player but not for MP.

The only way to fix it that ive seen is to update your graphics card drivers. I've found that in most cases installing nvidia drivers for any card usually helps run programs that are having problems but since u have a nvidia card thats ok.

Here are the links to download nVidias newest drivers, they are quite a large download though if you are using a dial up connection.

--GeForce / TNT--

Windows 2k / XP http://www.nvidia.com/view.asp?IO=winxp-2k_44.03

Windows 95/98/ME http://www.nvidia.com/view.asp?IO=win9x_44.03

Hope this helps you :) They did for me when i got EF a few years ago and the most recent drivers there still let me use EF1 with no problems

Liam