game freezes on loading screen before a game -1 reply

  • 1
  • 2

Please wait...

defiant2

I'm too cool to Post

50 XP

10th July 2005

0 Uploads

11 Posts

0 Threads

#1 12 years ago

everything works fine on the game untill i start a new game with and without the patch. i go to start a new game the title of the game and the progres bar loads before you start a game but when it finishes loading it just freezes on that page PLEASE HELP. i have done everything i can think of to try and make the game work :bawl:




AlDaja

SFC III Troubleshooter.

50 XP

5th September 2006

0 Uploads

11,263 Posts

0 Threads

#2 12 years ago

Have you added any new ships or modified any files under assets? If you did, this can cause an error if you messed up a file inadvertently. Suggest you take a look at » Customizing SFC3 and » Add ships SFC3 to avoid any troublesome mistakes. Suggest you uninstall the game to include all folders (do a search). Do a defrag, restart your computer and make sure your virus programs are turned off until after the install. Reinstall SFCIII (ignore the direct X8/gamespy...install DirectX 9.0c direct from DirectX website if you want to play out of the box, or install the beta patch recommended 534_b as this has the latest Direct X 9.0c to include patch with extra Borg/Romulan missions). After you have done all this try playing the game, if it does it to you again right click on the SFCIII Icon. under "compatibility" click on the box that says, "disable visual themes" - some operating systems require you to do this for the game to work. If you are still having problems after doing all of this let us know, further, if you can provided details of your operating system one of the computer gurus here may be able to assist further.




defiant2

I'm too cool to Post

50 XP

10th July 2005

0 Uploads

11 Posts

0 Threads

#3 12 years ago

i have done everything that you have said to do.just bought the game today and just got a new laptop.still does not work thanks -------------------------------------------------- ------------------ System Information ------------------ Time of this report: 12/4/2006, 14:14:18 Machine name: ANTONYSLAPPY Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp.050928-1517) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: Hewlett-Packard System Model: HP Pavilion dv5000 (EX041PA#ABG) BIOS: Ver 1.00PARTTBL Processor: Genuine Intel(R) CPU T2300 @ 1.66GHz (2 CPUs) Memory: 1022MB RAM Page File: 477MB used, 1980MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) DX Setup Parameters: Not found DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode --------------- Display Devices --------------- Card name: NVIDIA GeForce Go 7400 Manufacturer: NVIDIA Chip type: GeForce Go 7400 DAC type: Integrated RAMDAC Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_01D8&SUBSYS_30A5103C&REV_A1 Display Memory: 512.0 MB Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz) Monitor: Default Monitor Monitor Max Res: Driver Name: nv4_disp.dll Driver Version: 6.14.0010.8320 (English) DDI Version: 9 (or higher) Driver Attributes: Final Retail Driver Date/Size: 12/15/2005 19:42:00, 3952384 bytes WHQL Logo'd: Yes WHQL Date Stamp: n/a VDD: n/a Mini VDD: nv4_mini.sys




AlDaja

SFC III Troubleshooter.

50 XP

5th September 2006

0 Uploads

11,263 Posts

0 Threads

#4 12 years ago

Could be a defective disc or bogus copy if it is not in the original jewel as this game is getting harder to find. However, one of the guys that frequent this sight often will probably be able to offer you more; this may be of concern: "DX Setup Parameters: Not found", but I'm not a computer tech – sorry, the suggestions didn’t help any.




defiant2

I'm too cool to Post

50 XP

10th July 2005

0 Uploads

11 Posts

0 Threads

#5 12 years ago

game is new and original thanks anyway. ill see wht else i can do to make the game work or ill just take it back




FN_lewrbm69

It's Not Easy Being Green

50 XP

10th November 2003

0 Uploads

3,372 Posts

0 Threads

#6 12 years ago

look at the 200 emulation a




Greenvalv

Trekkie At Large.....

50 XP

26th April 2004

0 Uploads

4,575 Posts

0 Threads

#7 12 years ago
defiant2

I'm too cool to Post

50 XP

10th July 2005

0 Uploads

11 Posts

0 Threads

#8 12 years ago

yep i tryed that and i have been re installting the game alot and still nothing. before i was going to take it back i thought i would install it one more time and do that all over again. and what do you know i could play the game it works now. dont know what was wrong with it. thanks anyway




defiant2

I'm too cool to Post

50 XP

10th July 2005

0 Uploads

11 Posts

0 Threads

#9 12 years ago

i cant play the game with the patch . but i can play it without the patch because it keeps saying insert the cd




hard_damage

Bring on the Cubes

50 XP

1st March 2006

0 Uploads

232 Posts

0 Threads

#10 12 years ago

I patched it with 534b, applied the compatibility options, and it kept crashing while "loading." I disabled the compatibility options, and now it runs fine. Did you use Makeitso=1?




  • 1
  • 2