Help : AI is static when modding -1 reply

Please wait...

Gen_Shiryu

GF Pwns Me!

50 XP

26th December 2003

0 Uploads

58 Posts

0 Threads

#1 15 years ago

Help. Here is the thing : I have been modding around here and there, now, the thing is that i cant realize how or what i did, but know when i install the sub-mod i am making, the ai becames static. The computer sides simple do nothing and affects all sides. Not only that, it turns out that the band dont even have their assignde color, i just found the command center and the pc dozer with the white color that they have when they are capturable units. Can anyone spare please a hand? i mostly work around science, units and commandset, so i dont know what is wrong.




JP(NL)

Flying Dutchman

50 XP

28th April 2003

0 Uploads

8,315 Posts

0 Threads

#2 15 years ago

you have to script the new sides. otherwise they'll do nothing at all.




Gen_Shiryu

GF Pwns Me!

50 XP

26th December 2003

0 Uploads

58 Posts

0 Threads

#3 15 years ago

No no no! thats the thing! i havent done any new side at all, i am talking about the old sides! all the old generals, and the main 3 sides. Now, mostly all i have done is changing some dozer/workers avaible buildings, and units between sides. so, wich files handle the scripts and what could i have possible damaged? btw, im working inside another mod, is a learning phase.




TheMirage

The People's Politsayski

50 XP

25th January 2004

0 Uploads

6,624 Posts

0 Threads

#4 15 years ago

I may have an answer, how did you add your new buildings?




Gen_Shiryu

GF Pwns Me!

50 XP

26th December 2003

0 Uploads

58 Posts

0 Threads

#5 15 years ago

well, they where already part of the mod. So far i have only removed buildings from the dozer commands.




TheMirage

The People's Politsayski

50 XP

25th January 2004

0 Uploads

6,624 Posts

0 Threads

#6 15 years ago

ah ha. Yes, if you removed anything vital (like powerplants etc.) then the AI will not know to build the new stuff unless you script it. And the best way I found to cut stuff is put semicolons (;) in front of the code, just to be safe




Gen_Shiryu

GF Pwns Me!

50 XP

26th December 2003

0 Uploads

58 Posts

0 Threads

#7 15 years ago

huhm....i havent erased vitals like power plants, but i guess i will have to check it. thanks. i will let know how it went.




Gen_Shiryu

GF Pwns Me!

50 XP

26th December 2003

0 Uploads

58 Posts

0 Threads

#8 15 years ago

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! sorry, i am shocked. I fixed back to the old form the .ini commandset, and still the ai stay there and do nothing! please, sugestions. help. If in 48 hours i cant find a way, i will stop working it and have to start from zero. Full zero this time.....