SFX Help -1 reply

Please wait...

ianvancheese

I don't spend enough time here

50 XP

11th November 2009

0 Uploads

33 Posts

0 Threads

#1 9 years ago

hey, ive been trying to add custom sounds to my plo koon hero for a mod i'm working on but having no luck. heres the code i added to the sfxeventsunitsempire.xml

Preset_URUnit_Move_Plo_Koon.wav Yes Yes TEXT_SFX_OBI_MOVE_1, TEXT_SFX_OBI_MOVE_2, TEXT_SFX_OBI_MOVE_3, TEXT_SFX_OBI_MOVE_4, TEXT_SFX_OBI_MOVE_5, TEXT_SFX_OBI_MOVE_6, TEXT_SFX_OBI_MOVE_7, TEXT_SFX_OBI_MOVE_8 Unit_Obi Preset_URUnit_Fleet_Move_Plo_Koon.wav Yes Yes TEXT_SFX_OBI_MOVE_1, TEXT_SFX_OBI_MOVE_2, TEXT_SFX_OBI_MOVE_5, TEXT_SFX_OBI_MOVE_6, TEXT_SFX_OBI_MOVE_7, TEXT_SFX_OBI_MOVE_8 Unit_Obi

and i added this to the entry in namedherounits.xml

Unit_Move_Plo_KoonUnit_Fleet_Move_Plo_Koon

any ideas? quote.gif




the_Farseer

RotM mod author

50 XP

13th August 2009

0 Uploads

194 Posts

0 Threads

#2 9 years ago

ianvancheese;5066349hey, ive been trying to add custom sounds to my plo koon hero for a mod i'm working on but having no luck. heres the code i added to the sfxeventsunitsempire.xml

Preset_URUnit_Move_Plo_Koon.wav Yes Yes TEXT_SFX_OBI_MOVE_1, TEXT_SFX_OBI_MOVE_2, TEXT_SFX_OBI_MOVE_3, TEXT_SFX_OBI_MOVE_4, TEXT_SFX_OBI_MOVE_5, TEXT_SFX_OBI_MOVE_6, TEXT_SFX_OBI_MOVE_7, TEXT_SFX_OBI_MOVE_8 Unit_Obi Preset_URUnit_Fleet_Move_Plo_Koon.wav Yes Yes TEXT_SFX_OBI_MOVE_1, TEXT_SFX_OBI_MOVE_2, TEXT_SFX_OBI_MOVE_5, TEXT_SFX_OBI_MOVE_6, TEXT_SFX_OBI_MOVE_7, TEXT_SFX_OBI_MOVE_8 Unit_Obi

and i added this to the entry in namedherounits.xml

Unit_Move_Plo_KoonUnit_Fleet_Move_Plo_Koon

any ideas? quote.gif

Your code looks ok except what is the UR Preset? I don't think I ever remember seeing that one and if the preset is wrong, the sound won't play. Also, what filetype are you using? WAV files are the only ones that work so if you are trying Mp3's, convert them to WAV's.




ianvancheese

I don't spend enough time here

50 XP

11th November 2009

0 Uploads

33 Posts

0 Threads

#3 9 years ago

i'm using a wav file, so it's not that. i dont know anything about presets so not a clue, what do i need to do with presets?




the_Farseer

RotM mod author

50 XP

13th August 2009

0 Uploads

194 Posts

0 Threads

#4 9 years ago
ianvancheese;5066445i'm using a wav file, so it's not that. i dont know anything about presets so not a clue, what do i need to do with presets?

I just checked and the UR preset is for all ground infantry...guess I just forgot. So now that I know that you are using WAV's and have the correct preset...

Try just using the core code for the voices. For example:

Preset_URChewie_Select_1.wav Chewie_Select_2.wav Chewie_Select_3.wav Yes

Get rid of all of that extra stuff because it may be conflicting with the preset or something like that. I'm really just spit-balling though. SFX are finicky at best.




ianvancheese

I don't spend enough time here

50 XP

11th November 2009

0 Uploads

33 Posts

0 Threads

#5 9 years ago

the_Farseer;5066462I just checked and the UR preset is for all ground infantry...guess I just forgot. So now that I know that you are using WAV's and have the correct preset...

Try just using the core code for the voices. For example:

Preset_URChewie_Select_1.wav Chewie_Select_2.wav Chewie_Select_3.wav Yes

Get rid of all of that extra stuff because it may be conflicting with the preset or something like that. I'm really just spit-balling though. SFX are finicky at best.

no luck, any other files i need to edit? and thing else that might be wrong

EDIT: nvm, i just deleted it and started again, works this time. thanks




the_Farseer

RotM mod author

50 XP

13th August 2009

0 Uploads

194 Posts

0 Threads

#6 9 years ago

ianvancheese;5066467no luck, any other files i need to edit? and thing else that might be wrong

EDIT: nvm, i just deleted it and started again, works this time. thanks

Cool. Yeah, funny how that's all it took was just starting over. Like I said, SFX are...sketchy.




Sidious Invader

Dark Lord Of The Sith

50 XP

9th January 2007

0 Uploads

853 Posts

0 Threads

#7 9 years ago

In my experience with adding SFX, if they are not .wav, and they do not use the same bitrate as the stock sounds then they sometimes won't work. So I used a sound editor, and used 16 bit 44100mhz stereo(from memory, check a stock sound.)




jedi86

There is not enough.....

50 XP

11th September 2009

0 Uploads

52 Posts

0 Threads

#8 9 years ago

I used some options in SFX like hyperspace_exit.wav and used 16 bit 44100mhz but it didnt work....I don't understand.