Running mods using Windows 7 -1 reply

Please wait...

Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#1 11 years ago

Hello. As the title says I'm having trouble running mods for Star Wars Empire at War Forces of Corruption. Keep in mind that I DO have the gold pack and I DO have the RAM fix installed (Official). The only mods I've tried are the FX mod 0.1 Alpha and FoC Additions 5.0. Whenever i try to launch these mods I usually get a black screen and thats it. I then have to close the window and I get an exception error. The only way I found around this was to reinstall the RAM fix and then the mod would launch. HOWEVER most of the models, projectiles, sounds, scripts, etc. would be missing. This is frustrating as i cannot fully enjoy the mods as there is nothing really to actually enjoy. Help?




16th April 2007

0 Uploads

1,593 Posts

0 Threads

#2 11 years ago

have you tried add the patch files of the ram fix to the mod files them self.

this may work as i not sure i only have Vista right now

X




Stewie Advanced Member

This title will fit in he

31,988 XP

24th October 2005

0 Uploads

2,943 Posts

0 Threads

#3 11 years ago

Not all of the mods work with newer Game Files.

Check what version the mods are using game files from.


pPpYdZ8.png



codeuser

I follow teh Moo!

50 XP

13th November 2005

0 Uploads

708 Posts

0 Threads

#4 11 years ago

The RAM fix shouldn't interfere with any mod related files, unless there was some change to the game settings in the XMLs.

I'm running Windows 7 without any problems with FoC mods, though I'm not using the gold pack. Maybe a clean reinstall would be worth a shot.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#5 11 years ago

Well that doesn't seem to help. I've tried re-installing it about 5 times with no prevail.




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#6 11 years ago

To add some detail to the problem. I just did a fresh build of my computer, from scratch. Installed W7 64.

Neither EAW or FOC will run unpacked. I haven't even bothered to Mod. Just the out-of-the box files will not run extracted. I have tried both games with and without updates, including the RAM fix.

So I can only play it straight out of the box with MEG files. Help anyone?




Guest

I didn't make it!

0 XP

 
#7 11 years ago

To add some detail to the problem. I just did a fresh build of my computer, from scratch. Installed W7 64.

Neither EAW or FOC will run unpacked. I haven't even bothered to Mod. Just the out-of-the box files will not run extracted. I have tried both games with and without updates, including the RAM fix.

So I can only play it straight out of the box with MEG files. Help anyone?