Visual Error with Fog -1 reply

Please wait...

SathiroN

< I met Jesus once.

50 XP

13th January 2004

0 Uploads

158 Posts

0 Threads

#1 10 years ago

Hello there.

I keep getting this visual error whenever I use fog in my map (both types of fog volumetric/global whatever)

angle.jpg

its the set of angled brushes in the red, they are I suppose - look like the ones above them...

Any ideas, like something I can check off in my compiler - I'm using q3map2gui.

Cheers




NAB622

EAT ME!

50 XP

8th October 2005

0 Uploads

6,921 Posts

0 Threads

#2 10 years ago

I'm not seeing anything wrong. Is there a shader on the texture in question?

Can you post two pictures, one with fog and one without?




SathiroN

< I met Jesus once.

50 XP

13th January 2004

0 Uploads

158 Posts

0 Threads

#3 10 years ago

Sure thing

Whilst I'm keeping this map under wraps for now here are some photoshopped images to illustrate the problem

What it looks like with Fog

aa.jpg

And this is without

ab.jpg

It seems that only the brushes at the angle those are become affected as well as a couple of vertical faces (but not many).

I tried it again with accent fog and the problem didn't occur - only with volumetric.

Cheers

Edit: sorry dude, there is no shader on the surface textures




NAB622

EAT ME!

50 XP

8th October 2005

0 Uploads

6,921 Posts

0 Threads

#4 10 years ago

Hmmm....try a brush cleanup.

Does the shader have an alpha channel?

I'm wondering, though....maybe the problem was when you made the fog brush, you accidentally left a little bit of the affected brush uncovered.




SathiroN

< I met Jesus once.

50 XP

13th January 2004

0 Uploads

158 Posts

0 Threads

#5 10 years ago

There is no shader on it, just your bog standard texture... as for the fog, it covers the whole area.




NAB622

EAT ME!

50 XP

8th October 2005

0 Uploads

6,921 Posts

0 Threads

#6 10 years ago

Is the brush part of a func_group?




SathiroN

< I met Jesus once.

50 XP

13th January 2004

0 Uploads

158 Posts

0 Threads

#7 10 years ago

Sorry dude, it's not part of a function group, just a plain old brush. Funny it only seems to occur with volumetric fog and not accent fog. I have decided not to use fog in this map now but it would still be cool to know what caused the visual mess up.

Thanks Nab622