Area Portal problems -1 reply

Please wait...

shadowff61337

Blast!

50 XP

29th October 2008

0 Uploads

24 Posts

0 Threads

#1 9 years ago

hello, I am having problems with my map and I am trying to fix the area portal but don't know how. I cannot find any sorry of tutorial about it that is specifically for area portals. here are 2 screenshots of my problem.

http://i188.photobucket.com/albums/z26/shadowff61337/shot0007.jpg

http://i188.photobucket.com/albums/z26/shadowff61337/shot0006.jpg

hopefully someone will know of my problem and can show me in the right direction




Erstok

Anonymous

50 XP

17th September 2008

0 Uploads

255 Posts

0 Threads

#2 9 years ago

Go through your map and try cleaning up some of your brushes and any models as well. Brushes colliding into each other or even a model falling outside of your map can cause this issue aka map leaks.

Did you get in the dos command prompt come up saying that there was a map leak by any chance?




NAB622

EAT ME!

50 XP

8th October 2005

0 Uploads

6,921 Posts

0 Threads

#3 9 years ago

This question was just asked on the map-craft forums. Go there and search for it - it's no more than three weeks old.

Map-Craft ยป Forums

I'd explain it myself, but it's easier to point people to a solution and answer any additional questions they have.




shadowff61337

Blast!

50 XP

29th October 2008

0 Uploads

24 Posts

0 Threads

#4 9 years ago

Thanks, but I now have a different problem related to area portals. when I go through the area portal brush (in game) the doors dissappear until i move out of the brush. does the door and/or area portal have to be set a certain way (detail, structural)




NAB622

EAT ME!

50 XP

8th October 2005

0 Uploads

6,921 Posts

0 Threads

#5 9 years ago

Only one face of the AreaPortal brush should have the "areaPortal" texture on it. The other faces should use textures/system/skip.