Error upon Startup -1 reply

Please wait...

Sith_Ganon

I don't spend enough time here

50 XP

17th February 2007

0 Uploads

22 Posts

0 Threads

#1 11 years ago

Upon attempting to start up either JA singleplayer OR multiplayer, the game does not start and the error console appears with this error: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem and the console reads like this: ...initializing QGL succeeded ...setting mode 4: 800 600 FS ...using desktop display depth of 32 ...calling CDS: ok ...created [EMAIL="window@0,0"]window@0,0[/EMAIL] (800x600) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (4) ...setting mode 3: 640 480 FS ...using colorsbits of 16 ...calling CDS: ok ...created [EMAIL="window@0,0"]window@0,0[/EMAIL] (640x480) Initializing OpenGL driver ...getting DC: succeeded ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 ) ...35 PFDs found ...GLW_ChoosePFD failed ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT ...restoring display settings ...WARNING: could not set the given mode (3) GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem Basically, what does this mean, and how can I fix it? (in simple terms, if you don't mind. Half this stuff goes over my head most of the time :rolleyes: :p )




Mikouen VIP Member

What?

145,650 XP

4th September 2005

4 Uploads

11,732 Posts

2 Threads

#2 11 years ago

Make sure your graphics card supports OpenGL and that you have the most up-to-date drivers for it installed.


I don't know how, and I don't know why, but this is totally Sheep's fault.