comp won't play midi files! 5 replies

Please wait...

Homer Gonerson

...

50 XP

22nd December 2003

0 Uploads

6,234 Posts

0 Threads

#1 14 years ago

i have this one file and it used to play on my old comp... it doesn't on this one... i've tried dling other midi files... none of them worked.... i dont' know what the problem is. any suggestions? thanks in advance




Tachyon

The Young, Programming Geek

50 XP

5th August 2004

0 Uploads

443 Posts

0 Threads

#2 14 years ago

Try reinstalling your sound driver. Also make sure that 'MIDI Balance' in Sound Properties (in the System Tray, the icon that loks like a speaker) is above zero. Try the last option first!




Homer Gonerson

...

50 XP

22nd December 2003

0 Uploads

6,234 Posts

0 Threads

#3 14 years ago

it is all the way up... i guess i'l try reinstalling the driver




Peeping Tom

I take what n0e says way too seriously

50 XP

1st March 2003

0 Uploads

2,619 Posts

0 Threads

#4 14 years ago

Uh...."Doesnt work" means nothing.

What application are you using to open them?




Ensign Riles VIP Member

No! I'm Spamacus!

426,516 XP

17th June 2003

0 Uploads

39,479 Posts

1 Threads

#5 14 years ago

I don't know about you, but midis play best under Quick Time Player for me...




Tachyon

The Young, Programming Geek

50 XP

5th August 2004

0 Uploads

443 Posts

0 Threads

#6 14 years ago

They play best under Windows Media Player for me (about the only things that do). WMP seems to have a larger MIDI instrument library that QuickTime. It's strange but true...