Graphics Card Help!!! 13 replies

  • 1
  • 2

Please wait...

Eagle One

:-D

50 XP

22nd December 2003

0 Uploads

2,992 Posts

0 Threads

#1 13 years ago

since the release of CATALYST 4.12 Anti Aliasing hasnt worked at all, so i gotta play BF1942, America's Army, CoD, FarCry and everything with out AA, according to ATi 3D when u right click desktop / propeties / settings advanced, it says AA is on 4x, but no matter what game i play i get bad jaggys, i play at 1280 x 960 with Radeon 9600XT should i go back to CATALYST 4.11?? any help will be appriciated thanks eagleone




C38368

...burning angel wings to dust

50 XP

14th February 2004

0 Uploads

5,013 Posts

0 Threads

#2 13 years ago

You could always go back to the 4.11's, or it could be that ATI managed to break AA/AF. Did you reset both D3D and OpenGL settings?




Mr.Nitro

Quality not Quantity

50 XP

30th November 2004

0 Uploads

281 Posts

0 Threads

#3 13 years ago

I have the 9600XT too and found that having AA or AF on isn't worth it for the fps you loose,just stick with that resolution and high settings or you may consider having things like shadows and shell ejection off plus lower the gore level.




Kilobyte

What does the Fox say?

69,060 XP

23rd November 2002

0 Uploads

6,468 Posts

0 Threads

#4 13 years ago

Which version drivers are you using Mr.Nitro, if you've gotten tha AA to work.

ATI Catalyst? Omega Drivers? Tech Connect?

I use an nVidia card, So I can't try out the Catalyst 4.12 drivers. The only Radeon I've had access to, is a 7000.




RadioactiveLobster Forum Admin

Jeff is a mean boss

564,655 XP

28th July 2002

0 Uploads

53,080 Posts

1,325 Threads

#5 13 years ago

i find that if you got a uber l33t computer AA is awsome...but for the average dont worry about it...the FPS is what matters......and im using DNA drivers for my 9800XT and when i do use AA it has no problems


If there is no image, Mikey broke something...



Eagle One

:-D

50 XP

22nd December 2003

0 Uploads

2,992 Posts

0 Threads

#6 13 years ago

i didnt loose that much fps, when AA was workin i normally had it at 2x but i only have it a 4x now so that ill no sreight away when its back on oh and btw, i never have uber light settings on anyway im goin to go back to CATALYST 4.11 now anyway, cant wait for 4.13 tho, hope thatll work




rob.

I am the Walrus

50 XP

24th October 2004

0 Uploads

5,580 Posts

0 Threads

#7 13 years ago

i have a 9600XT and have Omega Drivers and the anti alias in need for speed underground 2 just turnes the whole screen black!!




Kilobyte

What does the Fox say?

69,060 XP

23rd November 2002

0 Uploads

6,468 Posts

0 Threads

#8 13 years ago

Ah, they may have been trying to fix that problem, I think even many nVidia GPUs have that problem. Halo, and NFSU2 don't like AA.

They may have broke it, to get it to work in NFSU2.




Pethegreat VIP Member

Lord of the Peach

70 XP

19th April 2004

0 Uploads

20,892 Posts

0 Threads

#9 13 years ago
Monster_userAh, they may have been trying to fix that problem, I think even many nVidia GPUs have that problem. Halo, and NFSU2 don't like AA.

pleased.gif. When i read reviews on the x800 and 6800ultra they said that the game did not support AA. Thats fine for me since the image is very nice at 960x720:D I had trouble with the 4.12a based omega drivers...I just use the 4.12b:D




Mr.Nitro

Quality not Quantity

50 XP

30th November 2004

0 Uploads

281 Posts

0 Threads

#10 13 years ago

I use the ati 4.12 and omega plus a AMD XP-M 2500@2.2ghz,i have tried HL2 1024x768 with full settings,no aa/af and low shadows i get 72fps with everthing to the max 1600x1200 bla bla.....25fps:(




  • 1
  • 2