Mic Issue? 6 replies

Please wait...

WooDaddy

Slightly cooler than a n00b

50 XP

8th October 2004

0 Uploads

32 Posts

0 Threads

#1 12 years ago

After installing my new mobo, my mic isn't working. Any idea's?




MrFancypants Forum Admin

The Bad

216,963 XP

7th December 2003

0 Uploads

20,002 Posts

6 Threads

#2 12 years ago

Did you reinstall your soundcard? Insert the cables correclty? Plug in the soundcard correctly? Make sure the mic isn't muted (probable switch at the micro or software-setting in windows or soundcard-software).




marvinmatthew

Tech is where you'll find me..

50 XP

13th April 2005

0 Uploads

3,627 Posts

0 Threads

#3 12 years ago

Have you gone into the control pannel to make sure that the devince in enabled?




WooDaddy

Slightly cooler than a n00b

50 XP

8th October 2004

0 Uploads

32 Posts

0 Threads

#4 12 years ago

Whats the devince?




Dipship

Smarter than your average stump.

71 XP

26th June 2003

0 Uploads

26,967 Posts

0 Threads

#5 12 years ago

A typo on his part, I think he meant 'device'.


When in doubt, gas it!



Kozmo

Oooohhhhh.......frisky are we?

50 XP

9th November 2005

0 Uploads

221 Posts

0 Threads

#6 12 years ago
MrFancypantsMake sure the mic isn't muted (probable switch at the micro or software-setting in windows or soundcard-software).

they default to muted in the volume control in windows. got to... "start" "programs" "accessories" "entertainment" "volume control" if you don't see the microphone option there, then go to the "options" tab and then "properties" and check the box for microphone.




Vash2000

Junior Member GF

50 XP

2nd March 2005

0 Uploads

213 Posts

0 Threads

#7 12 years ago

Try checking the box you got it out of for the spec's or somthing, it should be on one of the side's.