Odd wireless problem 4 replies

Please wait...

Totes

Misanthrope

92,890 XP

7th January 2011

0 Uploads

8,664 Posts

0 Threads

#1 7 years ago

I seem to be having this strange problem with my internet connection. Every so often throughout the day, I lose my wireless connection just briefly--we're talking maybe a second or two, and it is just enough to knock me offline, on everything I'm doing internet related.

This is becoming a major source of irritation. But, oddly, it is only my home internet connection that does it. When I am connected to any other wi-fi connection, I stay online no matter what I'm doing or how long I'm connected.

Also, a lot of times I will wake up to a message on my computer that "Windows has detected an IP address conflict".

Any ideas or tips?




kow_ciller

Gettin' hardware chilly

50 XP

16th June 2004

0 Uploads

5,787 Posts

0 Threads

#2 7 years ago

restart your router.




>Omen<

Modern Warfare

50 XP

1st January 2005

0 Uploads

7,395 Posts

0 Threads

#3 7 years ago

Have you checked for a firmware update for your wireless modem and/or router? Also have you done any speed or ping/packet loss/jitter tests on your connection to see if you're getting abnormal results?

Pingtest.net can do such tests. If you see anything abnormal after checking for and/or installing updates, report any problems to your ISP. Sometimes the card you're connected to at the terminal can be bad.




Totes

Misanthrope

92,890 XP

7th January 2011

0 Uploads

8,664 Posts

0 Threads

#4 7 years ago

I'll try restarting my router tomorrow after work. Just ran a pingtest.net test and it detecting nothing abnormal.




Totes

Misanthrope

92,890 XP

7th January 2011

0 Uploads

8,664 Posts

0 Threads

#5 7 years ago

Just reset my router. Will post updates as time goes on.