Suggestions 4 replies

Please wait...

Guyver VIP Member

Dark System LordResiding In Insanity

41,090 XP

10th November 2004

0 Uploads

3,734 Posts

0 Threads

#1 11 years ago

At some point last evening/early this morning the power in my neighborhood went out and was gone for roughly 1-2 hours. Upon the power coming back up my brother attempted to restart his computer. The computer will go all the way to the Windows XP loading screen and then he'll get nothing but a black screen. Since that time I've attempted to get his OS back to LKGC (Last Known Good Configuration) without any success. However his computer will actually show images when its either loading through POST or loading into safe mode. My thoughts are that the OS needs to be reinstalled but I'd like to see if anyone else has any other suggestions that might fix the problem before moving onto a complete reinstall.




marvinmatthew

Tech is where you'll find me..

50 XP

13th April 2005

0 Uploads

3,627 Posts

0 Threads

#2 11 years ago

It does sound like a file importaint to Windows was damaged/corrupted when the power went out. It does not sound like a hardware problem.




Guyver VIP Member

Dark System LordResiding In Insanity

41,090 XP

10th November 2004

0 Uploads

3,734 Posts

0 Threads

#3 11 years ago
marvinmatthew;3846082It does sound like a file importaint to Windows was damaged/corrupted when the power went out. It does not sound like a hardware problem.

Exactly what I was thinking as well. At this juncture the only idea I've got left to fix it is to format and reinstall the OS unless someone can think of another way to fix it.




Jeff Über Admin

I am a mean boss ⬆️⬆️⬇️⬇️⬅️➡️⬅️➡️🅱🅰

184,632 XP

6th April 2000

0 Uploads

14,591 Posts

1,534 Threads

#4 11 years ago

you try safe mode yet? at least to see if it's a video driver issue


Product Manager | GameFront.com




Guyver VIP Member

Dark System LordResiding In Insanity

41,090 XP

10th November 2004

0 Uploads

3,734 Posts

0 Threads

#5 11 years ago
n0e;3846089you try safe mode yet? at least to see if it's a video driver issue

Indeed I have and have eliminated that as the cause since I get the splash screen upon turning on the computer, and can see everything in safe mode. I can also see the loading screen for XP when trying to boot it up normally but immediately after the splash screen when it should display the desktop its displaying nothing but a black screen instead.