NEw PC HElp -1 reply

Please wait...

whothedaddy

The Internet ends at GF

50 XP

21st April 2003

0 Uploads

95 Posts

0 Threads

#1 15 years ago

Midi Tower 350 Watt Case, 4 Bay Azure Case

Asrock K7S8X 333 fsb Socket A Motherboard AMD XP2600+ AMD Processor AMD Heat Sink & Fan 700 odd Meg 333MHz DDR Memory Floppy Drive CD Rom Onboard Sound Keyboard Mouse Powered Speakers Gforce fx 5600 256mb 80 gb h/d

Key Features of Motherboard 200/266/333 Mhz Front Side Bus DDR Memory Slots upto 1Gig of Memory ATA 133 AGP 8x 6 PCI 4 USB2 5.1 Sound Onboard

This is my new pc ... i get around 80-100 fps when i am in quite areas when there is action my fps drops from 30-50 fps.. is there a reason for this?/??? plz help




ProxXect

.

50 XP

24th July 2003

0 Uploads

411 Posts

0 Threads

#2 15 years ago

If I were you, I would upgrade my RAM. 256 is just not enough. Srry, thats all the help I can give. :(




whothedaddy

The Internet ends at GF

50 XP

21st April 2003

0 Uploads

95 Posts

0 Threads

#3 15 years ago

This applies sorry... RTFP (read the fucking post)

i have clearly stated that i have 700 odd ddr-ram pc 333 ,,, how did u come to the conclusion that i only had 256 mb ram lol..... o well ...




VonMeyer

Waiting for Forgotten Hope 2

50 XP

22nd October 2002

0 Uploads

2,212 Posts

0 Threads

#4 15 years ago

Because hes fucking blind. The video card has 256 not the system. Like he said RTFP.




apocalypse_kid

I would die without GF

50 XP

20th May 2002

0 Uploads

5,498 Posts

0 Threads

#5 15 years ago

Hi whothedaddy,

I assume you have already fiddled with the AA and AF settings to see what you can do there. I have recently purchased a GF 5600 128Mb model and am very happy with it, no slowdown at all.

However I have recently seen some posts with ppl compaining about slowdown and they all had onboard sound, I believe it was cmedia and I note from the reviews of this board that it has the same sound onboard, I saw this on a review site;

Cmedia 9739 6 channel audio codec is used on board

Also note that it is AC97 sound (which means that much of the sound processing is done seperate from the sound chip). It could be that when you get into an area with a lot of sound effects (which will of course be where the action is) your performance may be suffering cause of the onboard sound. I had a similar problem the onboard sound on my Gigabyte Mobo till I replaced it with a Soundblaster Live 5.1 - no probs now.

Have fun

:cya: :cya: :cya:

:smokin: